Fotografie Community: Online fotoclub

Je hebt net een nieuwe camera gekocht en wil weten hoe je hier de beste foto’s mee kunt maken. Of je hebt al wat langer een professionele camera, maar je merkt dat je er nog niet het meest uithaalt. In beide gevallen is deze basiscursus fotografie écht iets voor jou!

In de basis fotografie cursus leer je stap voor stap je camera kennen om nóg betere foto’s te maken. In de basiscursus fotografie wordt je begeleid door een professioneel fotograaf. Je leert in 27 lessen alles over je camera en over het maken van de beste foto’s.

Bovendien word je automatisch lid van de meest inspirerende fotoclub van Nederland: de Fotografie Community.

Deze basiscursus fotografie is speciaal voor de beginnende fotograaf. Wil jij ook betere foto’s maken?

Dit kun je verwachten!

Fotografie cursus voor beginners

Deze fotografie voor voor beginners is speciaal bedoeld voor de beginnende fotograaf. Misschien ben je nieuw in de fotografie of fotografeer je al een tijdje, maar zou je graag wat meer willen leren over instelling, composities en licht? Dan is dit dé cursus voor jou!

In onze beginnerscursus fotografie vinden we het belangrijk dat je een goede begeleiding krijgt. Tijdens de 27 lessen in de fotocursus voor beginners word daarom je begeleid door een professioneel fotograaf.

De fotografie cursus voor beginners bestaat uit 27 lessen verdeeld over 5 modules. Elke module sluit je af met een toets om je kennis op de proef te stellen. De basiscursus fotografie maak je in je eigen tempo. De fotografiecursus bestaat uit geschreven teksten maar ook uit duidelijk video’s met animaties en voorbeelden.

Dit ga je leren in de basiscursus fotografie voor beginners!

Basiscursus fotografie module 1: De basisinstellingen van je camera

De basiscursus fotografie begint bij de camera. Als beginnend fotograaf helpt het begrijpen hoe je camera werkt je om je foto’s technisch te verbeteren. Veel beginnende fotografen halen niet het maximale uit hun camera omdat ze alleen de basisinstellingen gebruiken. Dat is zonde natuurlijk. Daarom leer je in deze basiscursus fotografie wat de instellingen van je camera precies doen en hoe je ze gebruikt.

In deze basis fotografie cursus leer je:

Basiscursus fotografie module 2: Belichting instellen

Fotografie is een Latijns woord dat letterlijk betekent ‘schrijven met licht’. Het instellen van de camera voor een goede belichting staat centraal in deze module van de basis fotografie cursus. Als beginnend fotograaf weet je waarschijnlijk nog niet hoe je de belichting van je camera goed instelt. Voor een goede foto is dat erg belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer het donker is of in het geval van tegenlicht. Module 2 van de basis fotografie cursus gaat daarom uitgebreid in op het instellen van de belichting op je camera.

In deze fotografie cursus voor beginners leer je:

Basiscursus fotografie module 3: Licht meten

Je foto moet goed belicht zijn. Niet te licht en niet te donker. Met een goede belichting voorkom je problemen zoals veel ruis in je beeld of overbelichte wolken zonder details. Als beginnend fotograaf heb je vast wel eens een over- of onderbelichte foto gemaakt, heel jammer natuurlijk. In deze module van de fotografie cursus voor beginners leer je hoe je lichtmeter van je camera werkt en hoe je deze goed kunt gebruiken. 

In deze beginnerscursus fotografie leer je:

Basiscursus fotografie module 4: Bestandsformaten

Je camera geeft je verschillende opties voor het opslaan van je fotobestanden. De verschillende bestanden hebben andere eigenschappen en hun eigen voor- en nadelen in verschillende situaties. In deze module van de basiscursus fotografie leer je welk bestandsformaat het beste bij jouw fotografie past. Ook leer je over de kleurprofielen in je camera. Zo haal je het maximale uit je camera!

In deze basis cursus fotografie leer je:

Basiscursus fotografie module 5: Panorama's maken

Panorama’s gebruik je niet alleen om meer op je foto te krijgen. Wist je dat je panorama’s ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het scherper maken van je foto? In deze module van de fotografie cursus voor beginners leer je hoe je eenvoudig een panorama kunt maken voor een groots landschap of een extra scherpe foto.

In deze fotocursus voor beginners leer je:

Leren fotograferen door het te doen

Leren is vooral een kwestie van veel proberen, testen, vallen en opstaan. En misschien heb je dat als beginnend fotograaf nog niet genoeg gedaan. Daarom krijg je een begeleider aangewezen bij het volgen van deze basiscursus fotografie. Hij kijkt de opdrachten voor je na en zorgt ervoor dat je voldoende oefening krijgt zodat je weet hoe je de opgedane theorie in de praktijk kunt toepassen. Zonder goede feedback weet je namelijk niet of je op de goede weg bent. De feedback die je krijgt, gebruik je om je fotografievaardigheden naar een hoger niveau te tillen, dus blijf vooral oefenen!

Elke module sluit je af met een uitdagende toets over de theorie. Zo weet je hoe je er voor staat en herhaal je nog eens de geleerde theorie.

Na de basiscursus fotografie kun je...

En dat is nog niet alles...

Basiscursus fotografie mét Fotografie Community

Als cursist van de basiscursus fotografie ben je ook automatisch lid van de Fotografie Community. In de online community maak je kennis met je medecursisten. Ook kun je elkaars foto’s beoordelen en feedback krijgen op je eigen foto’s. Als beginnend fotograaf is het belangrijk veel te oefenen, neem dus direct de feedback ter harte en ga opnieuw met je camera op pad!

Op de maandag (om de week) organiseren we het Fotocafé ledenwebinar met gastsprekers over diverse thema’s rondom fotografie. Een belangrijke bron van inspiratie voor veel fotografen!

Fotografie Community: Dé online fotoclub met handige app

Inclusief praktijkboek over camerabediening

Om het maximale uit deze basiscursus fotografie te halen, ontvang je gratis het Praktijkboek Camerabediening t.w.v. € 20,-. Zo kun je de info van de lessen makkelijk teruglezen.

Camera instellen

Dit vinden onze leden van de Fotografie Community en de cursus

Jaarlidmaatschap

€ 170,-

Maandlidmaatschap

€ 19,-

Veelgestelde vragen over de fotografiecursus voor beginners

Na je aanmelding voor de basiscursus fotografie krijg je automatisch een e-mail met daarin de inloggegevens van de cursusomgeving. De coach die je gaat begeleiden tijdens de cursus fotografie voor beginners neemt snel contact met je op.

Voor de basiscursus fotografie heb je een eigen camera nodig. Deze cursus werkt het beste met een camera die een verwisselbare lens heeft. Dat zijn doorgaans spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s. Weet je niet welke camera je hebt of twijfel je of jouw camera geschikt is voor de fotografie cursus voor beginners? Stuur ons gerust een e-mail naar info@fotografiecommunity.nl. Dan kijken wij of jouw camera geschikt is voor deze basis fotografie cursus. 

Natuurlijk zijn we ervan overtuigd dat jij als beginnend fotograaf grote stappen gaat zetten op het gebied van Fotografie met onze fotografie cursus voor beginners. Mochten we toch niet goed bij elkaar passen, dan kun je je aanmelding voor de basiscursus fotografie eenvoudig opzeggen. Doe je dat binnen 14 dagen na je aanmelding, dan krijg je je geld terug.

Jazeker! Dat maakt deze fotografie cursus voor beginners zo uniek. Als lid van de fotografie Community ben je lid van een de meest inspirerende fotoclub van Nederland. Je kunt meedoen met onze foto wandelingen, fotografie workshops en je krijgt toegang tot ons tweemaandelijkse fotocafé ledenwebinar. 

Ja! Juist als je nog niet zo goed snapt wat je allemaal met je camera kunt, is deze fotografie cursus voor beginners perfect voor jou! Onze basiscursus helpt je om je camera onder controle te krijgen. Bovendien zal je leren dat het hebben van een goede camera geen voorwaarde is om een goede fotograaf te zijn of om mooie foto’s te maken.

Na aanmelding voor de basiscursus fotografie voor beginners, krijg je een coach toegewezen die je gaat helpen. De fotografie cursus volg je zelf en na het zelfstandig maken van de opdrachten kijkt de coach de deze na en geeft tips en adviezen om het maximale uit je fotografie te halen. Kom je ergens niet uit? We helpen je graag verder en maken eventueel een belafspraak.

Je leert alle basiskennis die je moet kennen over fotografie. Het begint met het ontdekken en toepassen van de camera instellingen. De fotografie cursus voor beginners vervolgt met onderwerpen als licht, compositie, panorama’s maken etc.

Absoluut! Iedereen heeft een ander leertempo. Je volgt deze fotografie cursus voor beginners daarom in je eigen tempo. Het uitgangspunt is dat je na het volgen van de basis fotografie cursus alle geleerde theorie goed kunt toepassen in de praktijk en je jezelf met recht fotograaf mag noemen!

Deze basiscursus fotografie gaat vooral in op de basisprincipes van fotografie.  Denk daarbij aan camera instellingen, belichtingen en composities. Als je het gevoel hebt dat je nog niet alles weet op dit gebied, dan is deze cursus zeker geschikt voor je!

Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons gerust via info@fotografiecommunity.nl. Dan helpen we je graag verder!