Gratis Fotografie Cursus

Een meerdaagse online workshop om het beste uit je camera te halen.

Van 10 tot en met 20 april 2024

Met deze gratis fotografie cursus leer jij hoe je het maximale uit jouw (nieuwe) camera haalt. Maak geen matige ’tante Annie’ foto’s meer maar strakke platen waar je trots op bent! Foto’s die je aan de muur wilt hangen zodat iedereen ze kan zien.

Deze gratis cursus fotografie bestaat uit vier online webinars van ongeveer drie kwartier. Je volgt ze eenvoudig vanuit thuis stoel via je laptop, tablet of telefoon. De lessen bestaan uit veel praktische voorbeelden en tips die je direct kunt toepassen. De fotografie cursus is helemaal gratis.

Je zult merken dat fotografie ook leuker gaat worden wanneer je zelf de controle hebt over je camera. Door de juiste instellingen toe te passen, ben je in staat om een creatieve twist aan je fotografie te geven. In de gratis fotografie cursus help ik je daar graag bij!

 

Gratis fotografie cursus

Gratis online fotografie cursus

4 online lessen

Ik geef 4 praktische lessen van ongeveer 30-45 minuten waarmee ik stap voor stap de instellingen doorneem van je camera. Tijdens deze webinars is er de gelegenheid tot het stellen van vragen via de live chat.

Foto-opdrachten

Tijdens de gratis fotografie cursus krijg je een oefenopdracht waarmee je de geleerde technieken gaat toepassen in de praktijk. Je kunt de gemaakte opdracht naar ons opsturen voor feedback.

Schrijf in je agenda!

De gratis online fotografie lessen worden eenmalig live gegeven op de volgende data:

  • Woensdag 10 april om 20:00 uur
  • Zaterdag 13 april om 09:00 uur
  • Woensdag 17 april om 20:00 uur
  • Zaterdag 20 april om 09:00 uur
 
Ben je verhinderd op een van deze dagen? Schrijf je dan toch in. De sessies worden opgenomen zodat je deze terug kunt kijken.
Gratis fotografie cursus

Dit ga je leren in de gratis fotografie cursus

Online fotocursus

Fotografie cursus module 1:
De basisinstelling van je camera

Het kennen van de camera-instellingen is essentieel voor het maken van goede foto's. Zo maak jij ook in moeilijke lichtomstandigheden de mooiste foto's. In deze gratis online fotografie cursus leer je hoe je de camera goed instelt met de sluitertijd, diafragma en ISO-instelling en weet je in elke situatie welke instellingen je moet kiezen.

Gratis fotografie cursus

Fotografie cursus module 2:
Scherpstellen

Heb je het wel eens meegemaakt dat een foto net niet helemaal scherp is? De autofocus van je camera geeft je veel mogelijkheden om je onderwerp scherp te fotograferen. Veel beginnende fotografen maken onnodig onscherpe foto's omdat ze niet op de hoogte zijn van de verschillende scherpstel opties op hun camera . Zonde natuurlijk!

Gratis Fotografie Cursus

Fotografie cursus module 3:
Creatieve technieken

Je camera heeft verschillende opties om een persoonlijke twist aan je foto's te geven. Zo kun je kiezen uit verschillende kleurprofielen en stel je de kleurtemperatuur in met het witbalans. In deze module van de gratis fotografie cursus staat het creatieve aspect centraal en leer je meer over onder andere het lezen van je histogram, kleurprofielen en maak je kennis met beeldbewerking.

Gratis Fotografie Cursus

Fotografie cursus module 4:
Fotoquiz

De gratis online fotografie cursus wordt afgesloten met een spannende, leuke en vooral leerzame fotoquiz. In deze quiz wordt alle eerdere theorie nog eens herhaald en bespreken we de eerder gemaakte foto-opdrachten. Ook krijg je tips om na deze fotografie cursus je succesvol verder te ontwikkelen op het gebied van fotografie.

Leren fotograferen door te doen

Deze resultaatgerichte gratis fotografie cursus is praktijkgericht. Tijdens de online bijeenkomsten, krijg je een paar uitdagende oefenopdrachten om de kennis in de praktijk toe te passen. Deze opdrachten worden voor je nagekeken zodat je meteen weet of je op de goede weg bent of dat het nog beter kan.

Na het volgen van deze gratis cursus fotografie kun je…

Zij volgende eerder de gratis fotografie cursus

Veelgestelde vragen over de gratis fotografie cursus

Voor iedereen die meer wil leren over hoe zijn camera werkt en de basistechnieken in de fotografie. Heb jij het gevoel dat je nog veel kunt leren op dit gebied? Dan is deze gratis fotografie cursus echt iets voor jou!

Om goed mee kunnen doen tijdens de cursus en voor het maken van de fotografie oefenopdrachten is het inderdaad nodig om een eigen camera te hebben.

De gratis fotografie cursus is geschikt voor bijna alle camera’s. Het maakt niet uit of je een Canon, Nikon, Sony of een ander merk camera hebt. Het is wel belangrijk dat je camera voldoende instelmogelijkheden heeft voor het instellen van de belichting en scherpstelling. Wanneer je camera een verwisselbare lens heeft, dan weet je zeker dat je camera geschikt is. Mocht je twijfelen of je camera geschikt is voor de gratis fotografie cursus, stuur dan even een mailtje naar info@fotografiecommunity.nl. Dan kijken we het even voor je na.

De gratis fotografie cursus is volledig online. Je kunt de webinars volgen vanaf je computer. De dag voor aanvang van de fotografie cursus ontvang je per mail een link waarmee je de les kunt bijwonen. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Verder is het handig om te weten dat je zelf niet in beeld komt. Je kunt wel vragen stellen en in contact komen met de andere cursisten via de live chat.

Deelname aan deze fotografie cursus is gratis! Daarom heet het ook een gratis fotografie cursus.

Klik op een van de groene knoppen op deze pagina om jezelf in te schrijven 🙂

Jazeker. Deze gratis fotografie cursus is niet merkgebonden. Tijdens de fotografie cursus leer je over je camera-instellingen en welke effecten je er mee kunt bereiken. Mocht het niet lukken om een instelling te vinden op je camera, dan helpen we je graag verder!

Jazeker. Deze gratis fotografie cursus is niet merkgebonden. Tijdens de fotografie cursus leer je over je camera-instellingen en welke effecten je er mee kunt bereiken. Mocht het niet lukken om een instelling te vinden op je camera, dan helpen we je graag verder!

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons gerust een mailtje: info@fotografiecommunity.nl

Ik doe graag mee!