Online fotocursus

Alle kennis die jij nodig hebt om nog mooiere foto te maken. Onder begeleiding van een professioneel fotograaf.

Even voorstellen...

Fotografie begon voor mij in 2006. Ik kocht een klein cameraatje van mijn zakgeld. Deze camera nam ik overal mee naar toe. Ik maakte foto’s op verjaardagen vakanties en dagjes uit met het gezin. Omdat ik fotografie zo leuk vond wilde ik me verder gaan ontwikkelen, kocht een betere camera en keek ik tutorials op YouTube om me te ontwikkelen als amateurfotograaf.

In 2016 ben ik naar de Nederlands Academie voor Beeldcreatie gegaan waar ik eind 2020 hoop af te studeren. Ik vind het super tof om mijn kennis en ervaring die ik de afgelopen 4 jaar heb opgedaan (en de jaren daarvoor) te delen met andere mensen. Daarom ben ik gestart met de Fotografie Community!

Over de Fotografie Community
Online Fotocursus

Voor wie is de online fotocursus?

Je hebt een mooi camera gekocht en wilt hiermee gaan fotograferen. Je vind dat je foto’s prima zijn maar dat ze nog niet het echte “wauw!” effect hebben…

In deze cursus leer je stap voor stap om betere foto’s te maken die wel het “wauw!” effect hebben! En dat onder begeleiding van een professioneel fotograaf. In 11 lessen met in totaal 10 video’s leer je op praktische wijze je camera steeds beter kennen.

Via de online community kun je in contact komen met medecursisten en kun je elkaars foto’s bekijken om zo van elkaar te leren. 

Dit ga je leren!

Module 1: De basisinstellingen van je camera

Om een betere fotograaf te worden is het belangrijk dat jij goed weet hoe jou camera werkt.

In de module leer je welke programmastanden jou camera heeft en hoe je ze in dagelijkse praktijk kunt toepassen voor betere foto’s.

Je leert:

Online fotocursus
Online fotocursus

Module 2: Belichting instellen

Fotografie is een Latijns woord dat letterlijk betekend ‘schrijven met licht’. Het instellen van de camera voor een goede belichting staat centraal in deze module.

Je leert:

Module 3: Licht meten

In je camera zit een lichtmeter die meet hoeveel licht er in je camera komt. Hoe werk deze lichtmeter en met welke valkuilen krijg je te maken?

Je leert:

Online fotocursus

Module 4: Bestandsformaten

Je staat er niet direct bij stil maar het kiezen van het juiste bestandsformaat is erg belangrijk wanneer je gaat fotograferen.

Je leert:

En dat is nog niet alles...

Kom in contact met medecursisten via de online community

In de online community maak je kennis met je medecursisten. Ook kun je daar elkaar foto’s beoordelen en feedback krijgen op je eigen foto’s die je maakt tijdens het volgen van de cursus. Fotograaf Pjotr, die de cursus heeft gemaakt, zal daar ook regelmatig te vinden zijn 🙂

Over Fotografie Community
Online Fotocursus

Toegang via de app

Via de app (Huddle) voor iPhone en Android krijg je toegang tot de cursus en de online community met de andere cursisten. Zo kun je vanaf iedere plek de de foto cursus volgen!

Test je kennis met toetsen

Na iedere module volgt een toets zodat je jouw kennis op de proef kunt stellen. Heb je alle toetsen met een voldoende afgerond? Dan krijg je de Online fotocursus Trofee in je Fotografie Community account!

Online fotocursus