Fotografie Cursus

Fotografie Community: Online fotoclub

Je hebt een mooie camera gekocht en wil hiermee gaan fotograferen. Je vindt dat je foto’s prima zijn, maar dat ze nog niet het echte “wauw!” effect hebben…

In deze fotografie cursus leer je stap voor stap om betere foto’s te maken die wel het “wauw!” effect hebben! En dat onder begeleiding van een professioneel fotograaf. Tijdens de fotografie cursus leer je in 27 uitgebreide lessen op praktische wijze je camera steeds beter kennen. Bovendien word je lid van de meest inspirerende fotoclub van Nederland: de Fotografie Community. Ook krijg je toegang tot 30+ uur aan opnames van ons Fotocafé ledenwebinar.

Deze brede fotografie cursus is speciaal voor de beginnende fotograaf. Je leert onder andere de controle over je camera instellingen te krijgen, hoe je composities goed kunt toepassen en over de belichting van je foto’s.

Dit kun je verwachten!

Online fotografie cursus

Met deze online fotografie cursus zal je snel de basis van fotografie beheersen. De fotografiecursus volg je volledig online maar dat wil niet zeggen dat je op jezelf aangewezen bent. Je krijgt namelijk begeleiding van een professioneel fotograaf. Je werkt in je eigen tempo, vanaf waar ook ter wereld.

Bij de cursus hoort een lidmaatschap van de Fotografie Community. Een fotoclub met een online omgeving waarmee je in contact kunt komen met medecursisten. Bovendien krijg je toegang tot ons tweewekelijkse Fotocafé ledenwebinar. Ook kun je meedoen met fotowedstrijden, fotografie workshops en fotowandelingen die we door heel Nederland organiseren. Een waardevolle bron van inspiratie en gezelligheid dus!

Fotografie Community: Dé online fotoclub met handige app

Voor wie is deze workshop Fotografie?

Deze workshop fotografie is een uitgebreide fotografie cursus waarbij je de basisprincipes van fotografie leert kennen. De fotocursus is bedoeld voor de beginnende fotograaf die meer wil leren over zijn camera, camera instellingen en het goed gebruikmaken van licht, composities en kleuren.

De fotografie workshop bestaat uit duidelijk geschreven teksten en uitlegvideo’s die voorzien zijn van animaties. Om je kennis te toetsen, sluit je elke module af met een quiz. Zo weet je hoe je er voor staat. Na het succesvol afronden van de fotografie cursus, mag jij je met recht fotograaf noemen!

De fotografie cursus bestaat uit 27 lessen verdeeld over 5 modules. Elke module sluit je af met een toets om je kennis op de proef te stellen. De fotocursus volg je in je eigen tempo. De cursus fotografie bestaat uit geschreven teksten maar ook uit duidelijke video’s met animaties en voorbeelden.

Dit ga je leren in de fotografie cursus!

Fotografie cursus module 1: De basisinstellingen van je camera

De workshop fotografie begint bij de camera. Het begrijpen hoe je camera werkt helpt je om je foto’s technisch te verbeteren. Veel beginnende fotografen halen niet het maximale uit hun camera omdat ze niet alle instellingen kennen. Dat is zonde natuurlijk!

Je leert:

Fotografie cursus module 2: Belichting instellen

Fotografie is een Latijns woord dat letterlijk betekend ‘schrijven met licht’. Het instellen van de camera voor een goede belichting staat centraal in deze module van de workshop fotografie. Als fotograaf moet je in alle situaties je camera goed kunnen instellen. Ook wanneer het donker is of in het geval van tegenlicht. Module 2 van deze fotografie cursus gaat daarom uitgebreid in op het instellen van de belichting op je camera.

Je leert:

Fotografie Cursus module 3: Licht meten

Je foto moet goed belicht zijn. Niet te licht en niet te donker. Met een goede belichting voorkom je problemen zoals veel ruis in je beeld of overbelichte wolken zonder details. In deze module van de fotocursus leer je hoe de lichtmeter van je camera werkt en hoe je deze goed kunt gebruiken.

Je leert:

Fotografie Cursus module 4: Bestandsformaten

Je camera geeft je verschillende opties voor het opslaan van je fotobestanden. De verschillende bestanden hebben andere eigenschappen en hun eigen voor- en nadelen in verschillende situaties. In deze module van de fotografie cursus leer je welk bestandsformaat het beste bij jouw fotografie past. Ook leer je over de kleurprofielen in je camera. Zo haal je het maximale uit je camera!

Je leert:

Fotografie Cursus module 5: Panorama's maken

Panorama’s gebruik je niet alleen om meer op je foto te krijgen. Wist je dat je panorama’s ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het scherper maken van je foto? In deze module van de cursus fotografie leer je hoe je eenvoudig een panorama kunt maken voor een groots landschap of een extra scherpe foto.

Je leert:

Leren fotograferen door het te doen

Leren is vooral een kwestie van veel proberen, testen, vallen en opstaan. Daarom krijg je een begeleider aangewezen bij het volgen van deze online fotografie cursus. Je begeleider kijkt de opdrachten voor je na zodat je weet hoe goed je de theorie toepast. Zonder goede feedback weet je namelijk niet of je op de goede weg bent. De feedback die je krijgt, gebruik je om je fotografievaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Elke module in de fotocursus sluit je af met een uitdagende toets over de theorie. Zo weet je hoe je er voor staat en herhaal je nog eens de geleerde theorie.

Na deze fotografie cursus kun je...

En dat is nog niet alles...

Online fotografie cursus mét Fotografie Community

Als cursist van de online fotografie cursus ben je ook automatisch lid van de Fotografie Community. In de online community maak je kennis met je medecursisten. Ook kun je elkaars foto’s beoordelen en feedback krijgen op je eigen foto’s die je maakt tijdens het volgen van de fotografie cursus.

1 keer in de twee weken organiseren we op de maandag het Fotocafé ledenwebinar met gastsprekers over diverse thema’s rondom fotografie. Een belangrijke bron van inspiratie voor veel fotografen!

Meer dan 550 gepassioneerde fotografen zijn lid van de Fotografie Community. Ben jij de volgende?

Fotografie Community: Dé online fotoclub met handige app

Inclusief praktijkboek over camerabediening

Om het maximale uit deze fotografie cursus te halen, ontvang je gratis het Praktijkboek Camerabediening t.w.v. € 20,-. Zo kun je de info van de lessen makkelijk teruglezen.

Camera instellen

Dit vinden onze leden van de fotografie cursus mét community

Jaarlidmaatschap

€ 170,-

Maandlidmaatschap

€ 19,-

Veelgestelde vragen over de fotografie cursus

Na je aanmelding krijg je automatisch een e-mail met daarin de inloggegevens van de fotografie cursus. De coach die je gaat begeleiden tijdens de fotocursus neemt snel contact met je op.

Voor deze fotografie cursus heb je een eigen camera nodig. De fotografie cursus werkt het beste met een camera die een verwisselbare lens heeft. Dat zijn doorgaans spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s. Weet je niet welke camera je hebt of twijfel je of jouw camera geschikt is voor de fotocursus? Stuur ons gerust een e-mail naar info@fotografiecommunity.nl. Dan kijken wij of jouw camera geschikt is voor de fotocursus. 

Natuurlijk zijn we ervan overtuigd dat jij grote stappen gaat zetten op het gebied van fotografie met onze fotografie cursus. Mochten we toch niet bij elkaar passen, dan kun je je aanmelding eenvoudig opzeggen. Doe je dat binnen 14 dagen na je aanmelding voor de fotocursus, dan krijg je je geld terug.

Jazeker! Dat maakt deze fotografie cursus uniek. Als lid van de Fotografie Community ben je lid van een de meest inspirerende fotoclubs van Nederland. Je kunt meedoen met onze foto wandelingen, fotografie workshops en krijg je toegang tot ons tweewekelijkse fotocafé ledenwebinar. 

Ja! Gek genoeg stellen veel mensen een fotografie cursus juist uit omdat ze eerst hun camera beter willen leren kennen of geen goede camera denken te hebben. Juist dan zit je bij ons op de goede plek. Onze fotografie cursussen helpen je om je camera onder controle te krijgen. Bovendien zul je leren dat het hebben van een goede camera geen voorwaarde is om een goede fotograaf te zijn of om mooie foto’s te maken.

Na aanmelding voor deze fotografie cursus, krijg je een coach toegewezen die je gaat helpen. De online fotografie cursus volg je zelf en na het zelfstandig maken van de opdrachten kijkt de coach de opdrachten na en geeft tips en adviezen om het maximale uit je fotografie te halen. Kom je ergens niet uit? We helpen je graag verder en maken eventueel een belafspraak.

In de fotografie cursus leer je alle basiskennis die je moet kennen over fotografie. Het begint met het ontdekken en toepassen van de camera instellingen. De fotocursus vervolgt met onderwerpen als licht, compositie, panorama’s maken etc.

Absoluut! Iedereen heeft een ander leertempo. Je volgt de fotografie cursus daarom in je eigen tempo. Het uitgangspunt is dat je na het volgen van de fotocursus alle geleerde theorie kunt toepassen in de praktijk en je jezelf met recht fotograaf mag noemen!

Deze fotografie cursus gaat vooral in op de basisprincipes van fotografie.  Denk daarbij aan camera-instellingen, belichtingen en composities. Als je het gevoel hebt dat je nog niet alles weet op dit gebied, dan is deze fotografie cursus zeker geschikt voor je!

Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons gerust via info@fotografiecommunity.nl. Dan helpen we je graag verder!