Fotografie Cursus

In deze fotocursus krijg jij alle kennis die je nodig hebt om nog betere foto’s te maken.
Onder begeleiding van een professioneel fotograaf.

Online Fotocursus

Voor wie is de online fotocursus?

Je hebt een mooi camera gekocht en wilt hiermee gaan fotograferen. Je vind dat je foto’s prima zijn maar dat ze nog niet het echte “wauw!” effect hebben…

In deze cursus leer je stap voor stap om betere foto’s te maken die wel het “wauw!” effect hebben! En dat onder begeleiding van een professioneel fotograaf. In 11 lessen met in totaal 10 video’s leer je op praktische wijze je camera steeds beter kennen.

Dit kun je verwachten!

Module 1: De basisinstellingen van je camera

Om een betere fotograaf te worden is het belangrijk dat jij goed weet hoe jou camera werkt.

In de module leer je welke programmastanden jou camera heeft en hoe je ze in dagelijkse praktijk kunt toepassen voor betere foto’s.

Je leert:

Module 2: Belichting instellen

Fotografie is een Latijns woord dat letterlijk betekend ‘schrijven met licht’. Het instellen van de camera voor een goede belichting staat centraal in deze module.

Je leert:

Module 3: Licht meten

In je camera zit een lichtmeter die meet hoeveel licht er in je camera komt. Hoe werk deze lichtmeter en met welke valkuilen krijg je te maken?

Je leert:

Module 4: Bestandsformaten

Je staat er niet direct bij stil maar het kiezen van het juiste bestandsformaat is erg belangrijk wanneer je gaat fotograferen.

Je leert:

Module 5: Panorama's maken

In je camera zit een lichtmeter die meet hoeveel licht er in je camera komt. Hoe werk deze lichtmeter en met welke valkuilen krijg je te maken?

Je leert:

En dat is nog niet alles...

Kom in contact met medecursisten via de online community

In de online community maak je kennis met je medecursisten. Ook kun je daar elkaar foto’s beoordelen en feedback krijgen op je eigen foto’s die je maakt tijdens het volgen van de cursus.

Over Fotografie Community
Online Fotocursus

Toegang via de app

Via de Fotografie Community app voor iPhone en Android krijg je toegang tot de cursus en de online community met de andere cursisten. Zo kun je vanaf iedere plek de de foto cursus volgen!

Inclusief praktijkboek camerabediening

Om het maximale uit deze cursus te halen, ontvang je gratis het Praktijkboek Camerabediening t.w.v. € 20,-. Zo kun je de info van de lessen makkelijk teruglezen.

Test je kennis met toetsen

Na iedere module volgt een toets zodat je jouw kennis op de proef kunt stellen. Heb je alle toetsen met een voldoende afgerond? Dan krijg je de Online fotocursus Trofee in je Fotografie Community account!

Online fotocursus

Zij gingen je voor

1 op 1 begeleiding

Deze fotocursus volg je niet in je eentje. Tijdens de cursus krijg je begeleiding van een ervaren docent die die je begeleidt tijdens het traject en uitgebreide feedback geeft op je opdrachten.

Levenslang toegang

De wereld van de fotografie staat niet stil. Regelmatig komen er nieuwe technieken en mogelijkheden bij. Als deelnemer van de basiscursus fotografie, krijg je levenslang toegang tot alle lessen uit de cursus. Ook wanneer er nieuwe lessen bij komen. Zo ben je altijd up to date.

Fotocursus Starten met Fotografie

€ 47,-

Veelgestelde vragen

Na je aanmelding krijg je automatisch een e-mail met daarin de inloggegevens van de cursusomgeving. De coach die je gaat begeleiden tijdens de cursus neemt snel contact met je op.

Natuurlijk zijn we ervan overtuigd dat jij grote stappen gaat zetten op het gebied van Fotografie met onze cursus. Mochten we toch niet bij elkaar passen, dan kun je je lidmaatschap eenvoudig opzeggen. Doe je dat binnen 14 dagen na je aanmelding, dan krijg je je geld terug.

Deze cursus staat los van het lidmaatschap bij de Fotografie Community. Je zit dus niet aan een lidmaatschap vast en blijft toegang houden tot deze cursus en updates.

Ja! Gek genoeg stellen veel mensen hun lidmaatschap bij de Fotografie Community uit omdat ze eerst hun camera beter willen leren kennen of geen goede camera denken te hebben. Juist dan zit je bij ons op de goede plek. Onze cursussen helpen je om je camera onder controle te krijgen. Bovendien zul je leren dat het hebben van een goede camera geen voorwaarde is om een goede fotograaf te zijn of om mooie foto’s te maken.

Na aanmelding voor deze cursus, krijg je een coach toegewezen die je gaat helpen. De cursus volg je zelf en na het zelfstandig maken van de opdrachten kijkt de coach de opdrachten na en geeft tips en adviezen om het maximale uit je fotografie te halen. Kom je ergens niet uit? We helpen je graag verder en maken eventueel een belafspraak.