Industriële fotoshoot locaties

Industriële fotolocaties zijn ideaal als ‘fotostudio’ wanneer je voor de urban fotoshoot kiest. In dit blog geef ik je een overzicht van de mooiste industriële fotolocaties die Nederland rijk is. Deze industriële locaties zijn gevuld met robuuste metalen, betonnen oppervlakken en andere industriële elementen die een unieke sfeer creëren, die nergens anders te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een futuristische look of een vintage- of retro-uitstraling, deze industriële fotolocaties bieden een scala aan mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar een unieke achtergrond voor een fotoshoot.

Industriële fotoshoot locaties

De NDSM Loods in Amsterdam

De oude loods van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij is een prachtige industriële fotolocatie met een rijke geschiedenis. Deze voormalige scheepswerf is nu een sfeervolle locatie voor fotoshoots die op zoek zijn naar een mix van oude en industriële elementen. Met zijn robuuste houten elementen en rijke geschiedenis, is dit de perfecte plek voor fotoshoots die een authentieke en verfijnde uitstraling nodig hebben.

De loods is oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’20 van de vorige eeuw als scheepswerf. Tegenwoordig is het een bruisend creatief centrum en huisvest het werk van verschillende kunstenaars, ontwerpers en start-ups.

In de jaren ’80 werd de NDSM werf verlaten en verviel deze tot een vervallen en verlaten gebied. In de jaren ’90 werd de werf opgeknapt en omgevormd tot een centrum voor cultuur en kunst, met kunstgalerijen en ateliers. Ook worden er evenementen en feesten gehost.

Vandaag de dag trekt de NDSM loods veel bezoekers door de unieke en industriële sfeer, met specifieke aandacht voor street-art en graffiti. Een mooie industriële locatie voor een fotoshoot.

Gebouw A in Radio Kootwijk

Het welbekende voormalige radiogebouw in Radio Kootwijk (vlak bij Apeldoorn) is een van de meest bijzondere industriële fotolocaties in Nederland. Dit voormalige radiostation is een prachtig bewaard gebleven historisch monument, dat perfect is voor fotoshoots die een unieke en opvallende achtergrond nodig hebben. Met zijn bijzondere architectuur en futuristische uitstraling, is dit de perfecte locatie voor fotoshoots die een mix van historie en moderniteit nodig hebben.

Industriële fotolocatie

Deze fotolocatie is een uniek stukje industrieel erfgoed. Het gebouw diende als onderdeel van een belangrijk communicatie- en transmissiestation in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw. Het gebouw is een prachtig voorbeeld van de Nederlandse technische architectuur uit die tijd en is ontworpen om de radio-uitrusting te beschermen tegen de elektromagnetische storingen die voorkwamen in het gebied. Tegenwoordig fungeert Gebouw A als museum en informatiecentrum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de radiocommunicatie en de technologie die hiervoor werd gebruikt. De ruimte is lekker groot, dus er is genoeg ruimte voor een fotoshoot. Ook de gangen en vele trappenhuizen kunnen geschikt zijn voor bijvoorbeeld een fotoshoot met een fotomodel.

De Fabriek in Eindhoven

Een mooie industriële fotolocatie die een mix biedt van oude en nieuwe elementen is ‘De Fabriek’ in Eindhoven. Deze voormalige fabriek is nu een moderne en sfeervolle locatie die perfect is voor fotoshoots die een contrast nodig hebben tussen industriële en moderne elementen. De hoge plafonds en witte muren maken deze locatie geschikt voor fotoshoots. De grote raampartijen in de plafonds zorgen veel daglicht en een natuurlijke belichting.

Industriële fotolocatie

Studio 34x in Almere

Geen echte industriële fotolocatie maar wel een grote fotostudio met een industrieel interieur. Deze moderne en veelzijdige fotostudio wordt veel gebruikt door professionele fotografen. De studio beschikt over een groot aantal opstellingen en achtergronden, waardoor er veel verschillende fotoshoots mogelijk zijn. Of je nu op zoek bent naar een plaats voor portretfotografie, productfotografie of een modeshoot, bij Studio 34x ben je aan het juiste adres. De studio is uitgerust met professionele verlichting, zodat je zelf niet te veel spullen hoeft mee te nemen.

Industriële fotolocatie

Tramkade in ‘s-Hertogenbosch

Deze industriële fotolocatie was vroeger een remise voor trams. Het gebied werd oorspronkelijk ontwikkeld als een industrieterrein voor de productie van veevoer, en later ook voor de fabricage van leerproducten en textiel. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd de Tramkade aangesloten op het spoorwegnetwerk, waardoor het gebied gemakkelijker bereikbaar werd voor goederenvervoer. Toen in de jaren daarna de industrie de stad verliet is de tramkade een verlaten en vervallen gebied geworden.

Zowel buiten als binnen kun je er prachtige foto’s maken. Om binnen te komen heb je wel toestemming nodig van de beheerder. Door de hoge plafonds heb je veel werkruimte voor de fotoshoot. De betonnen muren en metalen constructies zijn een perfecte achtergrond voor foto’s met een industriële of urban look & feel.

De locatie is flexibel en biedt veel ruimte voor creatieve ideeën en opstellingen. Of je nu op zoek bent naar een minimalistische look of juist een rommelige, stoere uitstraling, de Tramkade biedt de juiste sfeer. Deze unieke en sfeervolle locatie biedt veel mogelijkheden voor creatieve en indrukwekkende foto’s.

Industriële fotolocatie

Cultuurhaven Veghel

De Cultuurhaven in Veghel is een prachtige locatie voor industriële fotografie. Het is een relatief nieuw project dat in 2013 werd gerealiseerd. Het idee voor de Cultuurhaven ontstond echter al veel eerder, in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Destijds was er sprake van plannen om de Zuid-Willemsvaart, die Veghel doorkruist, nieuw leven in te blazen en te transformeren tot een levendige en aantrekkelijke waterweg.

Deze fotoplek is gevestigd in een voormalige fabriek en heeft veel mogelijkheden voor een fotoshoot. Zo kun je er buiten fotografen, maar het mooiste is binnen tussen de oude machines, stallen trappen en talloze buizen die al mooi uitgelicht zijn met lampen. De locatie is behoorlijk groot en heeft, mede daardoor, erg veel mogelijkheden voor een industriële fotoshoot.

Industriële fotolocatie

Strijp-S in Eindhoven

Strijp S is een voormalig industrieterrein in Eindhoven dat in de afgelopen decennia is getransformeerd tot een bruisend stadsdeel vol creativiteit en innovatie. De geschiedenis van Strijp S gaat terug tot begin 20e eeuw, toen het gebied werd gekocht door Philips. Het bedrijf bouwde in de jaren ’20 en ’30 diverse fabrieken op het terrein, waaronder de beroemde Lichttoren, die diende als het symbool van de Philips-fabrieken.

De locatie heeft veel oude hoge gebouwen met een industriële uitstraling. Tegenwoordig zijn veel gebouwen omgebouwd tot woningen, maar de industriële uitstraling is gebleven. Deze locatie is vooral geschikt als je op zoek bent naar een buitenlocatie voor je industriële fotoshoot.

Industriële fotolocatie

Nederland heeft een redelijk aantal opties als je op zoek bent naar een industriële locatie voor fotografie. Veel succes met het fotograferen op een van deze mooie industriële fotolocaties.