In de fotocommunity kom je in contact met andere leden. Onze leden helpen elkaar door vragen te stellen en te beantwoorden. Je kunt er feedback vragen over foto’s die je gemaakt hebt of juist vragen van anderen beantwoorden. Ook kun je elkaars foto’s beoordelen en feedback krijgen op je eigen foto’s. Leerzaam, inspirerend en vooral een leuke plek! Via de fotocommunity krijg je toegang tot alle video’s en cursussen die we gemaakt hebben. Er staat voor meer dan 30+ uur aan videomateriaal voor je klaar!

Om de week op maandag om 20:00 uur is er een exclusief fotografie webinar. Tijdens deze online bijeenkomst van de Fotografie Community krijg je een presentatie over een onderwerp dat met fotografie te maken heeft, worden foto-opdrachten besproken en kom je in contact met andere leden van de fotocommunity. Vaak bespreken we ook foto’s die de leden gemaakt hebben zodat je van elkaar kunt leren. Om de 10 afleveringen is er een quiz waarbij je leuke prijzen kunt winnen. Alle uitzendingen worden opgenomen zodat je alles nog een terug kan kijken.

Doe mee met onze uitdagende foto opdrachten. Tijdens onze fotografie webinars geven we regelmatig uitdagende foto opdrachten voor onze Fotografie Community leden. Door de fotografie opdrachten word je uitgedaagd om te blijven fotograferen en bovendien fotografeer je onderwerpen die je anders nooit gefotografeerd zou hebben… Voorbeeld: onze leden hebben tijdens een workshop fotografie eens een stilleven gemaakt met verwijzingen naar hun hobby’s. Leuk, leerzaam en tegelijkertijd iets wat je uit jezelf niet snel zal fotograferen. Bovendien worden er regelmatig fotowedstrijden georganiseerd met mooie prijzen.

Regelmatig worden er interessante (online) workshops over fotografie voor de leden georganiseerd. Bij deze fotografie workshops krijg je goede begeleiding zodat al je vragen beantwoord worden. Denk bijvoorbeeld aan een workshop druppelfotografie, macrofotografie of een workshop flitsen. Daarnaast is er een fotocursus over camerabediening en eentje over het bewerken van foto’s. Bij ons leer je niet alleen over de theorie maar uiteraard word je ook uitgedaagd met foto opdrachten passend bij de fotocursus om te te oefenen met de theorie.

Bij de Fotografie Community leer je hoe je een eigen fotografie portfolio kunt samenstellen en kunt presenteren. We begeleiden je hierbij en organiseren regelmatig fotografie portfolio reviews. Een professioneel fotograaf geeft dan een oordeel over je eerder gemaakte werk. De aanbevelingen die je ontvangt, helpen je om je fotografie portfolio naar een hoger niveau te tillen.

Leren over fotografie is leuk, maar natuurlijk is het nóg leuker om samen op pad te gaan en ook echt te gaan fotograferen. Daarom organiseren we regelmatig fotografie wandelingen. Tijdens de foto wandelingen leer je de andere leden van de Fotografie Community nog beter kennen en ontdek je nieuwe locaties in Nederland. De foto wandelingen worden door heel Nederland georganiseerd. Populaire fotografie wandelingen zijn onze fotosafari excursie bij de Amsterdamse Waterleiding duinen, de Posbank en de stedentrips.